De mooiste bijdrage aan de wereld……..

“De mooiste bijdrage aan de wereld is je kind goed opvoeden!” Dit is deze week mijn persoonlijke quote voor alle moeders en vaders in deze hectische wereld.

Waarom zeg ik dit? Omdat heel veel mensen in mijn praktijk moeite hebben met het aangaan van gezonde relaties en het vertrouwen van anderen. Of door gebrek aan positieve bevestiging en ondersteuning, een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen hebben. Hetgeen vervolgens weer invloed kan hebben op andere aspecten in hun leven zoals hun werk, relaties of persoonlijke prestaties. 

Vooral dat tekort aan zelfvertrouwen kom ik nogal vaak tegen. Dan wordt het tijdens een gesprek – of een serie van gesprekken – duidelijk dat de opvoeding een cruciale rol heeft gespeeld in de vorming van mijn cliënt. 

Daarom durf ik zo stellig te zijn in mijn uitspraak boven dit stukje. Je kunt het nu eenmaal niet ontkennen: Ouders spelen een zeer belangrijke rol in je leven. Kinderen moeten zich veilig kunnen voelen om zich emotioneel, mentaal en fysiek te kunnen ontwikkelen. Een warme thuisomgeving biedt voldoende stabiliteit en vertrouwen om je vrij te voelen, om te gaan verkennen en daarvan te leren.

Natuurlijk heb jij je kind(eren) goed opgevoed, maar soms wil je ze even een zetje geven als ze groter zijn, bijvoorbeeld bij een studiekeuze (lees ook een praktijkvoorbeeld hierover in mijn nieuwste gratis E-book). 

En als ze dan de deur uit zijn is het voor jou tijd voor een nieuwe stap. Ik help je daar graag bij. Laat me weten wat jouw vraag is en/of welke stap je zou willen zetten. Via contact@inekehilhorst.nl

Dan voor de vaders en moeders onder ons: fijne Moederdag of straks Vaderdag. 

PS: 

Mijn nieuwste gratis e-boek is uit en staat op mijn website www.inekehilhorst.nl

Daarin beschrijf ik onder andere iemand die niet goed voor zichzelf kon opkomen, geen nee kon zeggen op z’n werk en te weinig zelfvertrouwen had om hierover goed te communiceren. Daar heb je het weer: niet voldoende zelfvertrouwen. Gelukkig heb ik deze cliënt goed kunnen helpen dankzij mijn VLOW-methode. Ben je nieuwsgierig hoe ik dat heb gedaan? Ga naar mijn website en klik op ‘e-book’ (gratis) om hierachter te komen. 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer berichten

Op talent gebaseerde organisatie

Er zijn in Nederland heel veel coaches en dat is natuurlijk prima. Maar hoe weet je nu of iemand echt een goede coach is? Mijn antwoord zou

Download mijn ebook

Dit e-book neemt je mee op een reis vol inzichten, verhalen en praktische tips, waarin persoonlijke en zakelijke vraagstukken worden opgelost met behulp van mijn VLOW – methode.

Laat jouw naam en emailadres achter en krijg toegang tot dit e-book.

Veel succes met mijn tips voor de vraagstukken in reis naar jezelf